Budapešťská omáčka s dušeným masem

Budapešťská omáčka s dušeným masem

4 Stars
Budapešťská omáčka s dušeným masem

Suroviny

  • 700 g vepřové plece
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce oleje
  • 1 malá plechovka hrášku
  • 200 ml smetany 
  • 600 ml vývaru
  • 1 cibule
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 5. Přidejte 4 lžíce oleje.  
  • 6. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. 700 g vepřové plece nakrájejte na kostky.  
  • 8. Osolte a opepřete.  
  • 9. Maso přidejte do nádoby a restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 10. Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku a 600 ml vývaru.  
  • 11. Vařte 75 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 12. Přidejte 1 malou plechovku scezeného hrášku a 200 ml smetany.  
  • 13. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 14. Dochuťte solí a pepřem. 
Budapešťská omáčka s dušeným masem