Budapešťská omáčka s dušeným masem
6. úno
Leonardo 4 porce 105 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/budapestska-omacka-s-dusenym-masem/
Suroviny
- 700 g vepřové plece
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 lžíce oleje
- 1 malá plechovka hrášku
- 200 ml smetany
- 600 ml vývaru
- 1 cibule
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
- 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 4 lžíce oleje.
- 6. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. 700 g vepřové plece nakrájejte na kostky.
- 8. Osolte a opepřete.
- 9. Maso přidejte do nádoby a restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku a 600 ml vývaru.
- 11. Vařte 75 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Přidejte 1 malou plechovku scezeného hrášku a 200 ml smetany.
- 13. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 14. Dochuťte solí a pepřem.
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce