Maso na pivě se zelím
6. úno
Leonardo 4-5 porcí 80 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/maso-na-pive-se-zelim/
Suroviny
- 1/2 hlávky menšího zelí
- 4 plátky krkovičky
- 1 klobáska
- 150 g uzeného
- 1 cibule
- sůl, pepř
- 3 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 200-250 g kečupu
- 500 ml piva
Příslušenství
- míchací hák
- sestava na strouhání
- nože
Postup
- 1. Nádobu uzavřete sestavou na strouhání (plátky).
- 2. ½ hlávky menšího zelí překrojte na menší kousky a nastrouhejte rychlostí 5.
- 3. Dejte stranou.
- 4. Do nádoby vložte nože.
- 5. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 6. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
- 7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 8. Osolte a opepřete 4 plátky krkovičky. Nakrájejte na proužky a vložte do nádoby.
- 9. Přidejte 1 klobásku nakrájenou na kolečka a 150 g uzeného nakrájeného na kostičky, nastrouhané zelí, 3 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce plnotučné hořčice, 200-250 g kečupu a zalijte 500 ml piva.
- 10. Vařte 40-50 minut / 100 ℃ / rychlost 1 s otevřeným otvorem pro únik páry.