Maso na pivě se zelím

Maso na pivě se zelím

4 Stars
Maso na pivě se zelím

Suroviny

  • 1/2 hlávky menšího zelí
  • 4 plátky krkovičky
  • 1 klobáska
  • 150 g uzeného
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 200-250 g kečupu
  • 500 ml piva

Příslušenství

  • míchací hák  
  • sestava na strouhání
  • nože

Postup

  • 1. Nádobu uzavřete sestavou na strouhání (plátky).   
  • 2. ½ hlávky menšího zelí překrojte na menší kousky a nastrouhejte rychlostí 5. 
  • 3. Dejte stranou.   
  • 4. Do nádoby vložte nože.   
  • 5. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
  • 6. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.   
  • 7. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
  • 8. Osolte a opepřete 4 plátky krkovičky. Nakrájejte na proužky a vložte do nádoby.   
  • 9. Přidejte 1 klobásku nakrájenou na kolečka a 150 g uzeného nakrájeného na kostičky, nastrouhané zelí, 3 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce plnotučné hořčice, 200-250 g kečupu a zalijte 500 ml piva.  
  • 10. Vařte 40-50 minut / 100 ℃ / rychlost 1 s otevřeným otvorem pro únik páry. 
Maso na pivě se zelím