Dýňová omáčka s krůtím masem
6. úno
Leonardo 4 porce 90 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/dynova-omacka-s-krutim-masem/
Suroviny
- 400 g krůtích prs
- 300 g vařené dýně
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- 500 ml zeleninového vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- lžička hořčice
- sůl, pepř
Příslušenství
- míchací hák
- nože
- varný košík
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 přepůlenou a oloupanou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.
- 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 400 g osoleného krůtího masa a restujte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Maso přendejte stranou do varného košíku.
- 9. Do nádoby přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou 1 petržel a 1 mrkev.
- 10. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 300 g vařené dýně a 500 ml zeleninového vývaru.
- 12. Vložte varný košík s masem.
- 13. Vařte 40 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 14. Vyjměte varný košík a míchací hák. Vložte nože.
- 15. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.
- 16. Přidejte 150 ml smetany ke šlehání a lžičku hořčice.
- 17. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 18. Dochuťte solí a pepřem.
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce