Dýňová omáčka s krůtím masem

Dýňová omáčka s krůtím masem

4 Stars
Dýňová omáčka s krůtím masem

Suroviny

  • 400 g krůtích prs
  • 300 g vařené dýně
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • lžička hořčice
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože 
  • varný košík

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte 1 přepůlenou a oloupanou cibuli.  
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 5. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.   
  • 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 400 g osoleného krůtího masa a restujte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 8. Maso přendejte stranou do varného košíku.  
  • 9. Do nádoby přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou 1 petržel a 1 mrkev.   
  • 10. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 11. Přidejte 300 g vařené dýně a 500 ml zeleninového vývaru.  
  • 12. Vložte varný košík s masem.  
  • 13. Vařte 40 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 14. Vyjměte varný košík a míchací hák. Vložte nože.   
  • 15. Sekejte 30 sekund / rychlost 5.  
  • 16. Přidejte 150 ml smetany ke šlehání a lžičku hořčice.  
  • 17. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 18. Dochuťte solí a pepřem.
Dýňová omáčka s krůtím masem