Bulgurové rizoto s červenou řepou

Bulgurové rizoto s červenou řepou

4 Stars
Bulgurové rizoto s červenou řepou

Suroviny

  • 250 g bulguru
  • 500 g červené řepy
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • Olivový olej
  • Snítka tymiánu
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 zeleninové bujón rozmíchané v 1 l vody / vývar
  • 200 g nivy, nastrouhané nebo nadrobené

Příslušenství

  • nože, míchací hák

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte předvařenou červenou řepu a sekejte 1 min/rychlost 5, dokud nevznikne jemné pyré. Pyré dejte stranou a vypláchněte nádobu.
  • 2. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 5 sek/rychlost 5. Přidejte 10 g olivového oleje a vložte l-míchací nástavec. Restujte 3 min/100℃/rychlost 1, dokud cibule nezměkne.
  • 3. Přidejte bulgur a restujte s otevřeným víčkem 1 min/100℃/rychlost 1, aby se bulgur obalil tukem a získal aroma.
  • 4. Přilijte bílé víno a vařte s otevřeným víčkem 1 min/100℃/rychlost 1, dokud se víno neodpaří.
  • 5. Přidejte zeleninový vývar a vařte 12–15 min/100℃/rychlost 1.5, dokud není bulgur měkký, ale stále s lehkou texturou. Průběžně kontrolujte konzistenci a podle potřeby přilijte vývar pro krémovost.
  • 6. Přidejte připravené pyré z červené řepy a promíchejte 30 sek/100℃/rychlost 2, aby směs získala krásnou růžovou barvu.
  • 7. Přidejte nadrobenou nebo nastrouhanou nivu a míchejte 10 sek/rychlost 2, dokud se niva nerozpustí a nerozvoní v bulguru.
  • 8. Servírování: Podávejte posypané čerstvými bylinkami, nivou a zakápnuté olivovým olejem pro extra chuť.
Bulgurové rizoto s červenou řepou