Citrónová tartaletka

Citrónová tartaletka

4 Stars
Citrónová tartaletka

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce+1 žloutek
  • 125 g změklého másla
  • 125 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • špetka citrónové kůry
  • Náplň
  • 400 ml mléka
  • 5-6 žloutků
  • 120 g cukru krupice
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • kůra z 1/2 citrónu
  • Sníh
  • 2 bílky
  • 100 g cukru
  • 1/2 lžíce citrónové šťávy
  •  

Příslušenství

  • Metla
  • Míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. 
  • 2. Přidejte všechny ingredience na těsto: 250 g hladké mouky, 1 vejce + 1 žloutek, 125 g změklého másla, 125 g moučkového cukru, špetku soli a špetku citrónové kůry. 
  • 3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3. 
  • 4. Vzniklé těsto přendejte do uzavíratelné krabičky. 
  • 5. Dejte na 20 minut odležet do lednice. 
  • 6. Vyplňte těstem formičky na tartaletky. 
  • 7. Dejte znovu chladit na 15 minut. 
  • 8. Pečte v předehřáté troubě na 180 ℃ do růžova. 
  • 9. Upečené košíčky nechte vychladnout. 
  • 10. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 11. Přidejte 400 ml mléka, 2 lžíce citrónové šťávy a kůru z ½ citrónu. 
  • 12. Vařte 15 sekund / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 13. Přidejte rozšlehaných 5-6 žloutků se 120 g cukru krupice a 30 g kukuřičného škrobu. 
  • 14. Vařte 2-3 minuty / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 15. Krém nechte vychladnout a pak do něj opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku z 200 ml smetany ke šlehání. 
  • 16. Připravte si bílkový krém. 
  • 17. Do nádoby vložte metlu. 
  • 18. Přidejte 2 bílky a šlehejte 3 minuty / rychlost 4. 
  • 19. Po minutě přidejte 50 g cukru a následně zbylých 50 g cukru. 
  • 20. Do hotového sněhového krému zlehka vmíchejte 1/2 lžíce citrónové šťávy. 
  • 21. Upečený košíček plňte krémem a ozdobte bílkovým krémem. 
Citrónová tartaletka