Vdolky
6. úno
Leonardo 12 kusů 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/vdolky/
Suroviny
- 80 g povoleného másla
- 100 ml mléka
- 8 g droždí
- 200 g hladké mouky
- 15 g cukru
- 1 žloutek
- 1 lžíce rumu
- špetka citrónové kůry
- olej na smažení
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 100 ml mléka, 15 g cukru a 8 g droždí.
- 3. Zahřívejte 3 minuty / 37 ℃ / rychlost 1.
- 4. Nechte vzejít kvásek 15 minut.
- 5. Přidejte 80 g povoleného másla, 200 g hladké mouky, 1 žloutek, 1 lžíci rumu a špetku citrónové kůry.
- 6. Šlehejte 1,5 minuty / rychlost 1.
- 7. Nechte 40 minut kynout.
- 8. Smažte vdolky na oleji dozlatova.