Vdolky

Vdolky

4 Stars
Vdolky

Suroviny

  • 80 g povoleného másla
  • 100 ml mléka
  • 8 g droždí
  • 200 g hladké mouky
  • 15 g cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce rumu 
  • špetka citrónové kůry
  • olej na smažení

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 100 ml mléka, 15 g cukru a 8 g droždí.  
  • 3. Zahřívejte 3 minuty / 37 ℃ / rychlost 1.  
  • 4. Nechte vzejít kvásek 15 minut.  
  • 5. Přidejte 80 g povoleného másla, 200 g hladké mouky, 1 žloutek, 1 lžíci rumu a špetku citrónové kůry.  
  • 6. Šlehejte 1,5 minuty / rychlost 1.  
  • 7. Nechte 40 minut kynout.  
  • 8. Smažte vdolky na oleji dozlatova. 
Vdolky