Hruškový koláč s mascarpone
6. úno
Leonardo 1 koláč 75 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hruskovy-kolac-s-mascarpone/
Suroviny
- TĚSTO:
- 180 g hladké mouky
- 70 g cukru krupice
- kůra z 1 citrónu
- 1 žloutek
- 80 g másla
- špetka soli
- 3 lžíce vody
- luštěniny k zatížení při pečení
- NÁPLŇ:
- 250 g mascarpone
- 60 g cukru krupice
- 1 vejce
- 3 velké hrušky
- šťáva z 1 citrónu
- 40 g vlašských ořechů
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 180 g hladké mouky, 70 g cukru krupice a 80 g povoleného másla.
- 3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.
- 4. Přidejte 1 žloutek, 3 lžíce vody, kůru z 1 citrónu a špetku soli.
- 5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
- 6. Dopracujte ručně v pružné těsto a dejte na 1 hodinu chladit.
- 7. 3 velké hrušky rozkrájejte na osminy a pokapejte citrónovou šťávu.
- 8. Do nádoby vložte metlu.
- 9. Přidejte 250 g mascarpone, 60 g krupicového cukru a 1 vejce.
- 10. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
- 11. Těsto vyválejte na 0,5 cm silný plát a vložte do koláčové formy.
- 12. Na koláč vložte pečící papír a zatižte luštěninami, aby se koláč nezvlnil.
- 13. Pečte 10 minut / 180 ℃ .
- 14. Upečený korpus nechte zchladnout a naplňte krémem.
- 15. Na krém položte hrušky a posypte 40 g vlašských ořechů.
- 16. Dejte péct na 45 minut / 170 ℃ .