Hruškový koláč s mascarpone

Hruškový koláč s mascarpone

4 Stars
Hruškový koláč s mascarpone

Suroviny

  • TĚSTO:   
  • 180 g hladké mouky   
  • 70 g cukru krupice  
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 žloutek
  • 80 g másla 
  • špetka soli
  • 3 lžíce vody  
  • luštěniny k zatížení při pečení
  • NÁPLŇ: 
  • 250 g mascarpone  
  • 60 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 3 velké hrušky 
  • šťáva z 1 citrónu
  • 40 g vlašských ořechů

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 180 g hladké mouky, 70 g cukru krupice a 80 g povoleného másla.  
  • 3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.  
  • 4. Přidejte 1 žloutek, 3 lžíce vody, kůru z 1 citrónu a špetku soli.  
  • 5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
  • 6. Dopracujte ručně v pružné těsto a dejte na 1 hodinu chladit.  
  • 7. 3 velké hrušky rozkrájejte na osminy a pokapejte citrónovou šťávu.  
  • 8. Do nádoby vložte metlu.  
  • 9. Přidejte 250 g mascarpone, 60 g krupicového cukru a 1 vejce.  
  • 10. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.  
  • 11. Těsto vyválejte na 0,5 cm silný plát a vložte do koláčové formy.  
  • 12. Na koláč vložte pečící papír a zatižte luštěninami, aby se koláč nezvlnil.  
  • 13. Pečte 10 minut / 180 ℃ .  
  • 14. Upečený korpus nechte zchladnout a naplňte krémem.  
  • 15. Na krém položte hrušky a posypte 40 g vlašských ořechů.  
  • 16. Dejte péct na 45 minut / 170 ℃ . 
Hruškový koláč s mascarpone