Cizrnová polévka s masalou

Cizrnová polévka s masalou

4 Stars
Cizrnová polévka s masalou

Suroviny

  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce ghí
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 hrnek (250 ml) suché cizrny, předem namočené a scezené
  • 3 střední brambory, nakrájené na kostičky
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
  • Sůl, pepř podle chuti
  • Citronová šťáva podle chuti

Příslušenství

  • nože, míchací hák

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte cibuli a ghí, sekejte 5 sek/rychlost 5.
  • 2. Stěrkou setřete dolů do nádoby.
  • 3. Restujte s L nástavcem 8 min/120℃ /rychlost 1.
  • 4. Přidejte česnek, římský kmín, kurkumu a koriandr a míchejte 30 sekund/100℃ /rychlost 1, aby se koření rozvonělo.
  • 5. Přidejte namočenou a scezenou cizrnu, zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, dochuťte solí a pepřem a vařte 30 min/100℃ /rychlost 1.
  • 6. Přidejte nakrájené brambory a vařte dalších 30 min/100℃ /rychlost 1, dokud nejsou cizrna a brambory měkké.
  • 7. Přidejte citronovou šťávu a míchejte 15 sek/rychlost 1.
  • 8. Nechte polévku 5 minut odstát, podle potřeby rozmixujte do požadované konzistence a podávejte teplé.
Cizrnová polévka s masalou