Cizrnová polévka s masalou
6. úno
Leonardo 4 porce 80 min https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cizrnova-polevka-s-masalou/
Suroviny
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 1 lžíce ghí
- 1 lžička celého římského kmínu
- 1 hrnek (250 ml) suché cizrny, předem namočené a scezené
- 3 střední brambory, nakrájené na kostičky
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- Sůl, pepř podle chuti
- Citronová šťáva podle chuti
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte cibuli a ghí, sekejte 5 sek/rychlost 5.
- 2. Stěrkou setřete dolů do nádoby.
- 3. Restujte s L nástavcem 8 min/120℃ /rychlost 1.
- 4. Přidejte česnek, římský kmín, kurkumu a koriandr a míchejte 30 sekund/100℃ /rychlost 1, aby se koření rozvonělo.
- 5. Přidejte namočenou a scezenou cizrnu, zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, dochuťte solí a pepřem a vařte 30 min/100℃ /rychlost 1.
- 6. Přidejte nakrájené brambory a vařte dalších 30 min/100℃ /rychlost 1, dokud nejsou cizrna a brambory měkké.
- 7. Přidejte citronovou šťávu a míchejte 15 sek/rychlost 1.
- 8. Nechte polévku 5 minut odstát, podle potřeby rozmixujte do požadované konzistence a podávejte teplé.