Shahi tofu masala

Shahi tofu masala

4 Stars
Shahi tofu masala

Suroviny

  • 300 g uzeného tofu
  • Ghí (nebo olej)
  • 1 střední červená paprika
  • 1 plechovka krájených rajčat včetně tekutiny
  • 2 bílé cibule, nakrájené
  • Vrchovatá lžíce česnekovo-zázvorové pasty
  • Hrst kešu ořechů
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • Kelímek sladké tučné smetany
  • 2–3 sušené chilli papričky (nebo podle chuti)
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté garam masaly
  • Malá hrst sušených listů pískavice (fenugreek)
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Sůl podle chuti

Příslušenství

  • nože, míchací hák

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte ghí (nebo olej), cibuli a česnekovo-zázvorovou pastu. Sekejte 4 sek/rychlost 5, poté setřete stěny nádoby stěrkou a duste s l- nástavcem 5 min/120℃ /rychlost 1.
  • 2. Přidejte krájená rajčata a nakrájenou červenou papriku, sekejte noži 4 sek/rychlost 5. Poté přidejte celý římský kmín, garam masalu, mletý koriandr a sušené chilli papričky. Duste s L- nástavcem dalších 5 min/100℃ /rychlost 1, aby se koření uvolnilo a spojilo s rajčaty a paprikou.
  • 3. Přidejte kešu pastu, hnědý cukr a trochu vody, promíchejte a vařte 10 min/100℃ /rychlost 1 s otevřeným váčkem , aby směs mírně zhoustla a chutě se propojily.
  • 4. Přidejte smetanu, sušené listy pískavice (promněte mezi dlaněmi) a nakrájeným tofu, aby se prohřálo.
  • 5. Zahřívejte 5 min/100℃ /rychlost 1.
  • 6. Na závěr dochuťte solí a citronovou šťávou podle chuti, přendejte na servírovací mísu a ozdobte čerstvým koriandrem.
  • 7. Podávejte s rýží nebo chlebem naan.
Shahi tofu masala