Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

4 Stars
Čočka na kyselo

Suroviny

  • 500 gramů čočky 
  • 1 cibule 
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 1000 - 1500 ml vody
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky 
  • sůl
  • pepř
  • ocet

Příslušenství

  • sekací nože 
  • míchací metle 
  • stěrka

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
  • 2. Vložte rozkrojenou cibuli.
  • 3. Sekejte 10 sek. / rychlost 5.
  • 4. Stáhněte stěrkou do středu.
  • 5. Smažte 10 min. / 120 ℃ / rychlost 1.
  • 6. Vyměňte sekací nože za míchací metlu.
  • 7. Nalejte 1000 ml vody a přidejte čočku. 
  • 8. Vařte 20 min. / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 9. Po 12 minutách zkontrolujte vodu a přilejte 500 ml nebo dle potřeby.
  • 10. Přidejte bujón, sůl, pepř, 4 lžíce hladké mouky, rozmíchané v trošce vody.
  • 11. Vařte 5 min. /100 ℃ / rychlost 1.
  • 12. Dochuťte octem, pepřem a solí dle chuti.
Čočka na kyselo