Čočka na kyselo
6. úno
Leonardo 4 porce 32 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cocka-na-kyselo/2/
Suroviny
- 500 gramů čočky
- 1 cibule
- 4 polévkové lžíce oleje
- 1000 - 1500 ml vody
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- ocet
Příslušenství
- sekací nože
- míchací metle
- stěrka
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
- 2. Vložte rozkrojenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sek. / rychlost 5.
- 4. Stáhněte stěrkou do středu.
- 5. Smažte 10 min. / 120 ℃ / rychlost 1.
- 6. Vyměňte sekací nože za míchací metlu.
- 7. Nalejte 1000 ml vody a přidejte čočku.
- 8. Vařte 20 min. / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Po 12 minutách zkontrolujte vodu a přilejte 500 ml nebo dle potřeby.
- 10. Přidejte bujón, sůl, pepř, 4 lžíce hladké mouky, rozmíchané v trošce vody.
- 11. Vařte 5 min. /100 ℃ / rychlost 1.
- 12. Dochuťte octem, pepřem a solí dle chuti.