Fazole na kyselo
6. úno
Leonardo 6 porcí 52 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/fazole-na-kyselo/
Suroviny
- 500 g fazolí
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 l vody na namočení fazolí
- 1 l vody na vaření
- 1 kostka bujónu
- 3 lžíce hladké mouky (trocha vody na jíšku)
- 2 lžíce octa
- bazalka
- sůl, pepř
Příslušenství
- mixovací nože
- metlička
- stěrka
Postup
- 1. Fazole namočte přes noc v litru vody. Poté zceďte.
- 2. Do hrnce dejte mixovací nože a rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 6.
- 3. Vložte metličku, přidejte olej a restujte 5 min./100℃ /rychlost 1.
- 4. Přidejte fazole, litr vody, bujón a vařte 30 min./100℃ /rychlost 1.
- 5. Otvorem v poklici vlijte mouku rozmíchanou v troše vody a vařte za stálého míchání dalších 15 min./100℃ /rychlost 1.
- 6. Ochuťte octem, solí, pepřem a přidejte čerstvou nasekanou bazalku.