Fazole na kyselo

Fazole na kyselo

4 Stars
Fazole na kyselo

Suroviny

  • 500 g fazolí                                                  
  • 1 cibule                                                                   
  • 2 lžíce oleje                                                            
  • 1 l vody na namočení fazolí                                        
  • 1 l vody na vaření                                   
  • 1 kostka bujónu                                       
  • 3 lžíce hladké mouky (trocha vody na jíšku)                                                       
  • 2 lžíce octa                                        
  • bazalka                                                         
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • mixovací nože
  • metlička
  • stěrka

Postup

  • 1. Fazole namočte přes noc v litru vody. Poté zceďte.
  • 2. Do hrnce dejte mixovací nože a rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 6.
  • 3. Vložte metličku, přidejte olej a restujte 5 min./100℃ /rychlost 1.
  • 4. Přidejte fazole, litr vody, bujón a vařte 30 min./100℃ /rychlost 1.
  • 5. Otvorem v poklici vlijte mouku rozmíchanou v troše vody a vařte za stálého míchání dalších 15 min./100℃ /rychlost 1.
  • 6. Ochuťte octem, solí, pepřem a přidejte čerstvou nasekanou bazalku.
Fazole na kyselo