Cuketová polévka s gorgonzolou
6. úno
Leonardo 4 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cuketova-polevka-s-gorgonzolou/
Suroviny
- 1 cibule
- 900 g cukety
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce oregana
- 600 ml drůbežího vývaru
- 120 g gorgonzoly
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
- 6. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 900 g cukety nakrájené na kostičky a 1 lžíci oregana.
- 8. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte 600 ml drůbežího vývaru.
- 10. Vařte 30 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 120 g gorgonzoly.
- 12. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 13. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.
- 14. Dochuťte solí a pepřem.