Fazolovo-květáková polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 85 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/fazolovo-kvetakova-polevka/
Suroviny
- 300 g květákových růžiček
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 lžička tymiánu
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 400 g loupaných rajčat z plechovky
- 200 g červených fazolí z plechovky
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
- 6. Restujte 8 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 7. Zalijte 500 ml zeleninového vývaru.
- 8. Přidejte 300 g květákových růžiček, na kolečka nakrájenou mrkev a 400 g loupaných rajčat z plechovky.
- 9. Přidejte 1 lžičku tymiánu a sůl.
- 10. Vařte 50 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 200 g červených fazolí z plechovky a prolisované 2 stroužky česneku.
- 12. Vařte 8 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 13. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 14. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 15. Dochuťte solí a pepřem.