Dýňové bulky
6. úno
Leonardo 6 ks 105 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/dynove-bulky/
Suroviny
- 160 g máslové dýně
- 60 ml vody
- 100 ml mléka
- 1 lžíce cukru
- 1/2 kostky droždí (21 g)
- 350 g hladké mouky
- 1 lžíce dýňových semínek na posypání
- 1 vejce na potření
Příslušenství
- sestava pro vaření v páře
- nože
- metla
Postup
- 1. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.
- 2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
- 3. Po signalizaci vložte 160 g oloupané máslové dýně nakrájené na 2*2 cm.
- 4. Vařte 15 minut.
- 5. Uvařenou dýni dejte stranou.
- 6. Do nádoby vložte nože.
- 7. Přidejte uvařenou dýni a 60 ml vody.
- 8. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.
- 9. Vzniklé dýňové pyré dejte stranou.
- 10. Do nádoby vložte metlu.
- 11. Přidejte 100 ml mléka, 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky.
- 12. Zahřívejte 1 minutu / 37 ℃ / rychlost 1 a přidejte rozdrolenou ½ kostky droždí (21 g).
- 13. Šlehejte 15 sekund / 37 ℃ / rychlost 1.
- 14. Nechte vzejít kvásek cca 10-15 minut.
- 15. Přidejte dýňové pyré a šlehejte 10 sekund / rychlost 1.
- 16. Při dalším šlehání přidávejte co 30 sekund 1/3 mouky - 1,5 minuty / rychlost 2.
- 17. Vše ještě šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
- 18. Těsto nechte vykynout 45 minut.
- 19. Těsto přendejte na pracovní plochu a vytvořte 6 bochánků.
- 20. Nechte 20 minut kynout na plechu vyloženým pečícím papírem.
- 21. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte dýňovými semínky.
- 22. Pečte 15 minut / 180 ℃ .