Dýňové bulky

Dýňové bulky

4 Stars
Dýňové bulky

Suroviny

  • 160 g máslové dýně  
  • 60 ml vody  
  • 100 ml mléka  
  • 1 lžíce cukru  
  • 1/2 kostky droždí (21 g)  
  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžíce dýňových semínek na posypání   
  • 1 vejce na potření  

Příslušenství

  • sestava pro vaření v páře
  • nože
  • metla    

Postup

  • 1. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.   
  • 2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře. 
  • 3. Po signalizaci vložte 160 g oloupané máslové dýně nakrájené na 2*2 cm.   
  • 4. Vařte 15 minut.  
  • 5. Uvařenou dýni dejte stranou.   
  • 6. Do nádoby vložte nože.  
  • 7. Přidejte uvařenou dýni a 60 ml vody.   
  • 8. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.  
  • 9. Vzniklé dýňové pyré dejte stranou.   
  • 10. Do nádoby vložte metlu.   
  • 11. Přidejte 100 ml mléka, 1 lžíci cukru a 1 lžíci hladké mouky.   
  • 12. Zahřívejte 1 minutu / 37 ℃ / rychlost 1 a přidejte rozdrolenou ½ kostky droždí (21 g).   
  • 13. Šlehejte 15 sekund / 37 ℃ / rychlost 1.   
  • 14. Nechte vzejít kvásek cca 10-15 minut.   
  • 15. Přidejte dýňové pyré a šlehejte 10 sekund / rychlost 1.   
  • 16. Při dalším šlehání přidávejte co 30 sekund 1/3 mouky - 1,5 minuty / rychlost 2. 
  • 17. Vše ještě šlehejte 2 minuty / rychlost 1.   
  • 18. Těsto nechte vykynout 45 minut.   
  • 19. Těsto přendejte na pracovní plochu a vytvořte 6 bochánků.   
  • 20. Nechte 20 minut kynout na plechu vyloženým pečícím papírem.   
  • 21. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte dýňovými semínky.   
  • 22. Pečte 15 minut / 180 ℃ . 
Dýňové bulky