Čočkovo-rajčatový krém

Čočkovo-rajčatový krém

4 Stars
Čočkovo-rajčatový krém

Suroviny

  • 200 g červené čočky   
  • 4 lžíce olivového oleje   
  • 1 cibule   
  • 200 g loupaných rajčat v plechovce  
  • 150 ml smetany   
  • 500 ml zeleninového vývaru   
  • sůl, pepř   
  •   
  • zakysaná smetana a dýňová semínka k servírování

Příslušenství

  • nože   
  • míchací hák  

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.  
  • 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.  
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 6. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 200 g červené čočky a 200 g loupaných rajčat v plechovce.  
  • 8. Přidejte 150 ml smetany, 500 ml zeleninového vývaru a sůl a pepř.  
  • 9. Vařte 35 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
  • 11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.  
  • 12. Dochuťte solí a pepřem.   
  • 13. Servírujte se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.
Čočkovo-rajčatový krém