Čočkovo-rajčatový krém
6. úno
Leonardo 4 porce 10 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/cockovo-rajcatovy-krem/
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 200 g loupaných rajčat v plechovce
- 150 ml smetany
- 500 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
-
- zakysaná smetana a dýňová semínka k servírování
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 4. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
- 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 6. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 200 g červené čočky a 200 g loupaných rajčat v plechovce.
- 8. Přidejte 150 ml smetany, 500 ml zeleninového vývaru a sůl a pepř.
- 9. Vařte 35 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
- 12. Dochuťte solí a pepřem.
- 13. Servírujte se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.