Fenyklová polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 55 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/fenyklova-polevka/
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 bulvy fenyklu
- 2 stroužky česneku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- 2 lžíce mandlových lupínků
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky prolisovaného česneku a 2 pokrájené bulvy fenyklu.
- 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 6. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 600 ml zeleninového vývaru a vařte 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte 3 lžíce smetany ke šlehání a 2 lžíce mandlových lupínků.
- 9. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 11. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.
- 12. Dochuťte solí a pepřem.