Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

4 Stars
Fenyklová polévka

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 cibule 
  • 2 bulvy fenyklu 
  • 2 stroužky česneku 
  • 600 ml zeleninového vývaru 
  • 3 lžíce smetany ke šlehání 
  • 2 lžíce mandlových lupínků 
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože 

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 4. Přidejte 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky prolisovaného česneku a 2 pokrájené bulvy fenyklu. 
  • 5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 6. Restujte 7 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 7. Přidejte 600 ml zeleninového vývaru a vařte 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 8. Přidejte 3 lžíce smetany ke šlehání a 2 lžíce mandlových lupínků. 
  • 9. Vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 10. Vyjměte míchací hák a vložte nože. 
  • 11. Sekejte 40 sekund / rychlost 6. 
  • 12. Dochuťte solí a pepřem. 
Fenyklová polévka