Gyoza

4 Stars
Gyoza

Suroviny

  • TĚSTO: 
  • 240 g hladké mouky 
  • 120 ml teplé vody 
  • 1 lžíce sezamového oleje 
  •   
  • NÁPLŇ: 
  • 400 g mletého masa mix 
  • 2 mrkve 
  • 1/2 menšího bílého zelí 
  • 3 cm zázvoru 
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 lžíce sezamového oleje 
  • 2 lžíce sójové omáčky 
  • hrst koriandru 
  • špetka pepře 

Příslušenství

  • Nože
  • Sestava pro vaření v páře

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 240 g kvalitní hladké mouky, 120 ml teplé vody a 1 lžíci sezamového oleje. 
  • 3. Sekejte 45 sekund / rychlost 3. 
  • 4. Vyjměte těsto na vál a dopracujte. Vložte na 30 minut chladit do lednice. 
  • 5. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
  • 6. Strouhejte 1/2 menší hlávky zelí a 2 mrkve rychlostí 5. 
  • 7. Do nádoby vložte nože. 
  • 8. Přidejte 400 g mletého masa, 3 cm strouhaného zázvoru, 1 prolisovaný stroužek česneku. 
  • 9. Přidejte 1 lžíci sezamového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, hrst koriandru a špetku pepře. 
  • 10. Sekejte 1 minutu / rychlost 4. 
  • 11. Z těsta vyválejte tenký plát, vykrojte kolečka a plňte masovou směsí. 
  • 12. Kraje těsta potřete vodou a vytvarujte knedlíček/taštičku. 
  • 13. Knedlíčky dejte na pár vteřin (do zlatova) z jedné strany zasmažit. 
  • 14. Do nádoby přidejte vodu po risku vaření v páře a uzavřete sestavou pro vaření v páře. 
  • 15. Po signalizaci vložte taštičky na 15 minut do páry. 
  • 16. Hotové podávejte se sójovou omáčkou nebo sladkokyselou omáčkou. 
Gyoza