Gyoza
6. úno
Leonardo 4 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/gyoza/
Suroviny
- TĚSTO:
- 240 g hladké mouky
- 120 ml teplé vody
- 1 lžíce sezamového oleje
-
- NÁPLŇ:
- 400 g mletého masa mix
- 2 mrkve
- 1/2 menšího bílého zelí
- 3 cm zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- hrst koriandru
- špetka pepře
Příslušenství
- Nože
- Sestava pro vaření v páře
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 240 g kvalitní hladké mouky, 120 ml teplé vody a 1 lžíci sezamového oleje.
- 3. Sekejte 45 sekund / rychlost 3.
- 4. Vyjměte těsto na vál a dopracujte. Vložte na 30 minut chladit do lednice.
- 5. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
- 6. Strouhejte 1/2 menší hlávky zelí a 2 mrkve rychlostí 5.
- 7. Do nádoby vložte nože.
- 8. Přidejte 400 g mletého masa, 3 cm strouhaného zázvoru, 1 prolisovaný stroužek česneku.
- 9. Přidejte 1 lžíci sezamového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, hrst koriandru a špetku pepře.
- 10. Sekejte 1 minutu / rychlost 4.
- 11. Z těsta vyválejte tenký plát, vykrojte kolečka a plňte masovou směsí.
- 12. Kraje těsta potřete vodou a vytvarujte knedlíček/taštičku.
- 13. Knedlíčky dejte na pár vteřin (do zlatova) z jedné strany zasmažit.
- 14. Do nádoby přidejte vodu po risku vaření v páře a uzavřete sestavou pro vaření v páře.
- 15. Po signalizaci vložte taštičky na 15 minut do páry.
- 16. Hotové podávejte se sójovou omáčkou nebo sladkokyselou omáčkou.