Vegetariánská gyoza
6. úno
Leonardo 4 porce 60 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/vegetarianska-gyoza/
Suroviny
- TĚSTO:
- 240 g hladké mouky
- 120 ml teplé vody
- 1 lžíce sezamového oleje
-
- NÁPLŇ:
- 1 balení tofu
- 1 vejce
- 1 vetší mrkev
- 1/4 bílého zelí
- hrst koriandu
- 1 stroužek česneku
- chilii dle chuti
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamové omáčky
Příslušenství
- Nože
- Sestava pro vaření v páře
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 240 g kvalitní hladké mouky, 120 ml teplé vody a 1 lžíci sezamového oleje.
- 3. Sekejte 45 sekund / rychlost 3.
- 4.Vyjměte těsto na vál a dopracujte ručně. Vložte na 30 minut chladit do lednice.
- 5. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
- 6. Strouhejte 1/4 hlávky zelí a 1 větší mrkev rychlostí 5.
- 7. Do nádoby vložte nože.
- 8. Přidejte 1 balení pokrájeného tofu, chilli na kolečka a 1 prolisovaný stroužek česneku.
- 9. Přidejte 1 lžíci sezamového oleje, 1 lžíci sójové omáčky a hrst koriandru.
- 10. Sekejte 30 sekund / rychlost 4.
- 11.Z těsta vyválejte tenký plát, vykrojte kolečka a plňte tofu směsí.
- 12. Kraje těsta potřete vodou a vytvarujte knedlíček/taštičku.
- 13. Knedlíčky dejte na pár vteřin (do zlatova) z jedné strany zasmažit.
- 14. Do nádoby přidejte vodu po risku vaření v páře a uzavřete sestavou pro vaření v páře.
- 15. Po signalizaci vložte taštičky na 15 minut do páry.
- 16. Hotové podávejte se sójovou omáčkou nebo sladkokyselou omáčkou.