Horké ovoce

Horké ovoce

4 Stars
Horké ovoce

Suroviny

  • 700 g zahradního ovoce (jablka, hrušky, rybíz, ostružiny, maliny, ...)  
  • 100-200 ml vody (záleží na druhu ovoce)  
  • 300 g třtinového cukru  
  • šťáva z 1 citrónu  
  • šťáva z 1 pomeranče  
  • 3 hřebíčky  
  • 1 skořice celá   
  • 1/3 lžičky skořice mleté  
  • špetka kardamomu  
  • možné přidat rum 

Příslušenství

  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte míchací hák.   
  • 2. Přidejte veškeré ingredience: 700 g zahradního ovoce, 100-200 ml vody, 300 g třtinového cukru, šťávu z 1 citrónu, šťávu z 1 pomeranče, 3 hřebíčky, 1 skořici celou, 1/3 lžičky skořice mleté, špetku kardamomu, případně rum.   
  • 3. Vařte 20-25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 4. Ze směsi vyndejte hřebíčky a celou skořici.  
  • 5. Ještě teplé vlijte do čistých sklenic a uzavřete.
Horké ovoce