Horké ovoce
6. úno
Leonardo 8 skleniček 40 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/horke-ovoce/
Suroviny
- 700 g zahradního ovoce (jablka, hrušky, rybíz, ostružiny, maliny, ...)
- 100-200 ml vody (záleží na druhu ovoce)
- 300 g třtinového cukru
- šťáva z 1 citrónu
- šťáva z 1 pomeranče
- 3 hřebíčky
- 1 skořice celá
- 1/3 lžičky skořice mleté
- špetka kardamomu
- možné přidat rum
Postup
- 1. Do nádoby vložte míchací hák.
- 2. Přidejte veškeré ingredience: 700 g zahradního ovoce, 100-200 ml vody, 300 g třtinového cukru, šťávu z 1 citrónu, šťávu z 1 pomeranče, 3 hřebíčky, 1 skořici celou, 1/3 lžičky skořice mleté, špetku kardamomu, případně rum.
- 3. Vařte 20-25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Ze směsi vyndejte hřebíčky a celou skořici.
- 5. Ještě teplé vlijte do čistých sklenic a uzavřete.