Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

4 Stars
Houbové karbanátky

Suroviny

  • 200 g žampionů
  • 35 g sušených hub
  • 2 staré rohlíky
  • 4 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 60 g anglické slaniny
  • 1 hrst hladkolisté petrželky
  • 2 vejce
  • 50 ml vody
  • 4 lžíce strouhanky + strouhanka na obalení
  • olej na smažení v hrnci 4 cm

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože

Postup

  • 1. 35 g sušených hub namočte na 2 hodiny do vody.
  • 2. Do nádoby vložte míchací hák.
  • 3. Přidejte 3 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky a 60 g anglické slaniny nakrájené na kostičky.
  • 4. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 5. Dejte stranou.
  • 6. Do nádoby vložte nože.
  • 7. Přidejte 200 g žampionů nakrájených na 1 cm plátky.
  • 8. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
  • 9. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 10. Přidejte scezené sušené houby a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 11. Přidejte rozdrolené 2 staré rohlíky, 2 vejce a 50 ml vejce.
  • 12. Sekejte 45 sekund / rychlost 4.
  • 13. Přidejte restovanou slaninu, 4 lžíce strouhanky a hrst nasekané petrželky.
  • 14. Sekejte 2 minuty / rychlost 2.
  • 15. Mokrýma rukama tvořte karbanátky a obalujte ve strouhance.
  • 16. Smažte z obou stran dozlatova.
Houbové karbanátky