Houbové karbanátky
6. úno
Leonardo 6 ks 70 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/houbove-karbanatky/
Suroviny
- 200 g žampionů
- 35 g sušených hub
- 2 staré rohlíky
- 4 stroužky česneku
- 6 lžic olivového oleje
- 60 g anglické slaniny
- 1 hrst hladkolisté petrželky
- 2 vejce
- 50 ml vody
- 4 lžíce strouhanky + strouhanka na obalení
- olej na smažení v hrnci 4 cm
Postup
- 1. 35 g sušených hub namočte na 2 hodiny do vody.
- 2. Do nádoby vložte míchací hák.
- 3. Přidejte 3 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky a 60 g anglické slaniny nakrájené na kostičky.
- 4. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 5. Dejte stranou.
- 6. Do nádoby vložte nože.
- 7. Přidejte 200 g žampionů nakrájených na 1 cm plátky.
- 8. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
- 9. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte scezené sušené houby a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte rozdrolené 2 staré rohlíky, 2 vejce a 50 ml vejce.
- 12. Sekejte 45 sekund / rychlost 4.
- 13. Přidejte restovanou slaninu, 4 lžíce strouhanky a hrst nasekané petrželky.
- 14. Sekejte 2 minuty / rychlost 2.
- 15. Mokrýma rukama tvořte karbanátky a obalujte ve strouhance.
- 16. Smažte z obou stran dozlatova.