Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

4 Stars
Krůtí karbanátky

Suroviny

  • 400 g krůtího masa
  • 1 čajová lžička sušené cibule
  • ½ čajové lžičky sušeného česneku
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička oregána
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 2 polévkové lžíce strouhanky
  • olej na smažení

Příslušenství

  • nože

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte nože.
  • 2. Přidejte maso a melte 12 sekund/rychlost 6.
  • 3. Přidejte cibuli, česnek, tymián, oregano a dijonskou hořčici .
  • 4. Přidejte vejce, sůl, pepř a strouhanku.
  • 5. Sekejte 5 sekundy/rychlost 5.
  • 6. Dle potřeby přidejte strouhanku, aby šlo tvarovat.
  • 7. Postupně ze směsi odkrajujte vždy jednu vrchovatou polévkovou lžíci a vytvarujte vlhkýma rukama do požadovaného tvaru.
  • 8. Rozehřejte pánev s olejem a poté karbanátky z obou stran pomalu smažte do zlatohněda.
Krůtí karbanátky