Krůtí karbanátky
6. úno
Leonardo 4 porce 30 min https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kruti-karbanatky/
Suroviny
- 400 g krůtího masa
- 1 čajová lžička sušené cibule
- ½ čajové lžičky sušeného česneku
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lžička oregána
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1 vejce
- sůl a pepř
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- olej na smažení
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte maso a melte 12 sekund/rychlost 6.
- 3. Přidejte cibuli, česnek, tymián, oregano a dijonskou hořčici .
- 4. Přidejte vejce, sůl, pepř a strouhanku.
- 5. Sekejte 5 sekundy/rychlost 5.
- 6. Dle potřeby přidejte strouhanku, aby šlo tvarovat.
- 7. Postupně ze směsi odkrajujte vždy jednu vrchovatou polévkovou lžíci a vytvarujte vlhkýma rukama do požadovaného tvaru.
- 8. Rozehřejte pánev s olejem a poté karbanátky z obou stran pomalu smažte do zlatohněda.
Vyzkoušejte také
1 hodina 16 minut 4 porce 1 hodina 12 minut 4 porce