Hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou
6. úno
Leonardo 4 porce 180 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hovezi-licka-na-vine-s-korenovou-zeleninou/
Suroviny
- 700 g hovězích líček
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 300 ml vína
- 500 ml vývaru
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 2 petržele a 2 mrkve nakrájené na kostičky.
- 7. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Přidejte 700 g pokrájených hovězích líček a 1 lžičku majoránky.
- 9. Osolte a opepřete.
- 10. Restujte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Přidejte 300 ml vína.
- 12. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 13. Přidejte 500 ml vývaru a vařte 120 minut / 100 ℃ / rychlost 1 (čas záleží na velikosti kousků a staří masa).
- 14. Dochuťte solí a pepřem.
- 15. Pokud je výsledná omáčka příliš řídká, zahustěte hotovou jíškou.