Hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou

Hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou

4 Stars
Hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou

Suroviny

  • 700 g hovězích líček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 mrkve 
  • 2 petržele
  • 300 ml vína
  • 500 ml vývaru
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.   
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.   
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.   
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
  • 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 6. Přidejte 2 petržele a 2 mrkve nakrájené na kostičky.   
  • 7. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.    
  • 8. Přidejte 700 g pokrájených hovězích líček a 1 lžičku majoránky.   
  • 9. Osolte a opepřete.   
  • 10. Restujte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 11. Přidejte 300 ml vína.   
  • 12. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.   
  • 13. Přidejte 500 ml vývaru a vařte 120 minut / 100 ℃ / rychlost 1 (čas záleží na velikosti kousků a staří masa).   
  • 14. Dochuťte solí a pepřem.  
  • 15. Pokud je výsledná omáčka příliš řídká, zahustěte hotovou jíškou. 
Hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou