Hovězí po Burgundsku
6. úno
Leonardo 4 porce 220 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/hovezi-po-burgundsku/
Suroviny
- 750 g hovězího zadního
- 1 mrkev
- 400 ml červeného vína
- 600 ml silného hovězího vývaru
- 2 snítky tymiánu
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 lžíce škrobu
- 8 lžic olivového oleje
- OBLOHA:
- 10 malých žampionů
- 5 šalotek
- 150 g anglické slaniny
- 1 snítek tymiánu
- 6 lžic olivového oleje
Postup
- 1. Maso nakrájejte na kousky 3*4 cm a osolte.
- 2. Na pánev vlijte 2 lžíce olivového oleje a restujte/zatáhněte maso ze všech stran.
- 3. Do nádoby vložte míchací hák.
- 4. Přidejte 1 očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev.
- 5. Přidejte 6 lžic olivového oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 750 g hovězího zadního masa, 400 ml červeného vína, 600 ml silného hovězího vývaru, 2 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu.
- 7. Přidejte sůl a vařte bez nástavce 150 minut / 100 ℃ .
- 8. Hotové maso dejte stranou a omáčku přeceďte do nádoby. Vložte míchací hák.
- 9. Z čisté omáčky odeberte 100 ml a rozmíchejte v ní 2 lžíce škrobu.
- 10. Omáčku se škrobem vraťte ke zbylé omáčce a vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 11. Hotovou omáčku přelejte maso, ať dále nechladne.
- 12. Připravte si oblohu.
- 13. Do nádoby vložte míchací hák.
- 14. Přidejte 10 malých žampiónů, 5 šalotek, 150 g slaniny na kostičky (1*1 cm), snítku tymiánu (jen lístečky) a 6 lžic olivového oleje.
- 15. Restujte 20 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 16. Podávejte s bramborovou kaší.
Vyzkoušejte také
3 hodiny 10 minut 4 porce