Hovězí po Burgundsku

Hovězí po Burgundsku

4 Stars
Hovězí po Burgundsku

Suroviny

  • 750 g hovězího zadního  
  • 1 mrkev
  • 400 ml červeného vína
  • 600 ml silného hovězího vývaru
  • 2 snítky tymiánu 
  • 2 snítky rozmarýnu 
  • 2 lžíce škrobu
  • 8 lžic olivového oleje
  • OBLOHA: 
  • 10 malých žampionů
  • 5 šalotek
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 snítek tymiánu
  • 6 lžic olivového oleje

Příslušenství

  • nože 
  • míchací hák

Postup

  • 1. Maso nakrájejte na kousky 3*4 cm a osolte.   
  • 2. Na pánev vlijte 2 lžíce olivového oleje a restujte/zatáhněte maso ze všech stran.  
  • 3. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 4. Přidejte 1 očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev.   
  • 5. Přidejte 6 lžic olivového oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 6. Přidejte 750 g hovězího zadního masa, 400 ml červeného vína, 600 ml silného hovězího vývaru, 2 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu.  
  • 7. Přidejte sůl a vařte bez nástavce 150 minut / 100 ℃ .  
  • 8. Hotové maso dejte stranou a omáčku přeceďte do nádoby. Vložte míchací hák.  
  • 9. Z čisté omáčky odeberte 100 ml a rozmíchejte v ní 2 lžíce škrobu.  
  • 10. Omáčku se škrobem vraťte ke zbylé omáčce a vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 11. Hotovou omáčku přelejte maso, ať dále nechladne.  
  • 12. Připravte si oblohu.  
  • 13. Do nádoby vložte míchací hák.  
  • 14. Přidejte 10 malých žampiónů, 5 šalotek, 150 g slaniny na kostičky (1*1 cm), snítku tymiánu (jen lístečky) a 6 lžic olivového oleje.  
  • 15. Restujte 20 minut / 90 ℃ / rychlost 1.  
  • 16. Podávejte s bramborovou kaší. 
Hovězí po Burgundsku