Kapří guláš
6. úno
Leonardo 4 porce 80 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kapri-gulas/
Suroviny
- 600 g kapřího masa bez kostí
- 2 cibule
- 4 lžíce oleje
- 1,5 lžičky sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 ml zeleninového vývaru
- hrst petrželky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce zakysané smetany
- sůl, pepř
Příslušenství
- nože
- míchací hák
- varný košík
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 2 oloupané a přepůlené cibule.
- 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, 1,5 lžičky sladké papriky a osolených 600 g kapřího masa bez kostí.
- 7. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Kapří maso vložte do varného košíku a košík připevněte na nádobu.
- 9. Podlijte 400 ml zeleninového vývaru a vařte 30 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Vyjměte varný košík.
- 11. Stranou dobře promíchejte 1 lžíci hladké mouky s 1 lžící zakysané smetany a přidejte do omáčky.
- 12. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 13. Přidejte rybí maso.
- 14. Dochuťte solí a pepřem a posypte hrstí nasekané petrželky.
Vyzkoušejte také
3 hodiny 10 minut 4 porce 1 hodina 16 minut 4 porce