Kapří guláš

Kapří guláš

4 Stars
Kapří guláš

Suroviny

  • 600 g kapřího masa bez kostí
  • 2 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1,5 lžičky sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • hrst petrželky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák 
  • varný košík

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte 2 oloupané a přepůlené cibule.  
  • 3. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 6. Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, 1,5 lžičky sladké papriky a osolených 600 g kapřího masa bez kostí.  
  • 7. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 8. Kapří maso vložte do varného košíku a košík připevněte na nádobu.  
  • 9. Podlijte 400 ml zeleninového vývaru a vařte 30 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 10. Vyjměte varný košík.  
  • 11. Stranou dobře promíchejte 1 lžíci hladké mouky s 1 lžící zakysané smetany a přidejte do omáčky.  
  • 12. Vařte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 13. Přidejte rybí maso.  
  • 14. Dochuťte solí a pepřem a posypte hrstí nasekané petrželky.
Kapří guláš