Kávové slzy

Kávové slzy

4 Stars
Kávové slzy

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 200 g hladké mouky  
  • 150 g másla  
  • 2 žloutek  
  • 70 g moučkového cukru  
  • 2 lžičky mleté kávy  
  •   
  • KRÉM:   
  • 150 g bílé čokolády  
  • 70 ml smetany ke šlehání  
  • 2 lžíce instantní kávy  
  • 20 g másla

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Vložte veškeré ingredience na těsto: 200 g hladké mouky, 150 g másla, 2 žloutky, 70 g moučkového cukru a 2 lžičky mleté kávy.  
  • 3. Šlehejte 5 minut / rychlost 1.  
  • 4. Dopracujte těsto ručně a vložte do lednice na 3 hodiny.  
  • 5. Těsto rozválejte a vykrojte slzy.  
  • 6. Vykrojené slzy přendejte na vymazaný plech.  
  • 7. Pečte na 180 ℃ do zlatova.  
  • 8. Připravte si krém.  
  • 9. Do nádoby vložte metlu.  
  • 10. Přidejte 150 g bílé čokolády nalámané na drobné kousky.  
  • 11. Zalijte 70 ml teplé smetany a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.  
  • 12. Přidejte 2 lžíce instantní kávy a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.  
  • 13. Přidejte 20 g másla a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.  
  • 14. Hotovým krémem spojte kávové slzy.  
  • 15. Spojené kávové slzy polijte čokoládou.
Kávové slzy