Kávové slzy
6. úno
Leonardo 2 plechy 65 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kavove-slzy/
Suroviny
- TĚSTO:
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla
- 2 žloutek
- 70 g moučkového cukru
- 2 lžičky mleté kávy
-
- KRÉM:
- 150 g bílé čokolády
- 70 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce instantní kávy
- 20 g másla
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Vložte veškeré ingredience na těsto: 200 g hladké mouky, 150 g másla, 2 žloutky, 70 g moučkového cukru a 2 lžičky mleté kávy.
- 3. Šlehejte 5 minut / rychlost 1.
- 4. Dopracujte těsto ručně a vložte do lednice na 3 hodiny.
- 5. Těsto rozválejte a vykrojte slzy.
- 6. Vykrojené slzy přendejte na vymazaný plech.
- 7. Pečte na 180 ℃ do zlatova.
- 8. Připravte si krém.
- 9. Do nádoby vložte metlu.
- 10. Přidejte 150 g bílé čokolády nalámané na drobné kousky.
- 11. Zalijte 70 ml teplé smetany a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
- 12. Přidejte 2 lžíce instantní kávy a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
- 13. Přidejte 20 g másla a šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
- 14. Hotovým krémem spojte kávové slzy.
- 15. Spojené kávové slzy polijte čokoládou.
Vyzkoušejte také
17 minut + pečení 1 plech