Masarykovo cukroví
6. úno
Leonardo 2 plechy 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/masarykovo-cukrovi/
Suroviny
- 240 g hladké mouky
- 160 g povoleného másla
- 80 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 100 g loupaných mandlí
- moučkový cukr na obalení
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Vložte 1 žloutek, 160 g povoleného másla a 80 g moučkového cukru.
- 3. Utřete 2 minuty / rychlost 2.
- 4. Přidejte po částech 240 g hladké mouky.
- 5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
- 6. Těsto dopracujte ručně do tvaru válečku.
- 7. Váleček zabalte do potravinářské folie a dejte chladit na cca 6 hodin.
- 8. Vychlazené těsto krájejte na půl centimetru silné plátky.
- 9. Plátky položte na pečící papír a ozdobte mandlemi.
- 10. Pečte 15 minut / 180 ℃ .
- 11. Hotové a ještě teplé cukroví obalte v moučkovém cukru.