Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

4 Stars
Masarykovo cukroví

Suroviny

  • 240 g hladké mouky  
  • 160 g povoleného másla   
  • 80 g moučkového cukru  
  • 1 žloutek  
  • 100 g loupaných mandlí   
  • moučkový cukr na obalení 

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Vložte 1 žloutek, 160 g povoleného másla a 80 g moučkového cukru.  
  • 3. Utřete 2 minuty / rychlost 2.  
  • 4. Přidejte po částech 240 g hladké mouky.  
  • 5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
  • 6. Těsto dopracujte ručně do tvaru válečku.  
  • 7. Váleček zabalte do potravinářské folie a dejte chladit na cca 6 hodin.  
  • 8. Vychlazené těsto krájejte na půl centimetru silné plátky.  
  • 9. Plátky položte na pečící papír a ozdobte mandlemi.  
  • 10. Pečte 15 minut / 180 ℃ .  
  • 11. Hotové a ještě teplé cukroví obalte v moučkovém cukru.
Masarykovo cukroví