Ořechové trubičky s čokoládovým krémem

Ořechové trubičky s čokoládovým krémem

4 Stars
Ořechové trubičky s čokoládovým krémem

Suroviny

  • 310 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučky
  • 150 g másla
  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakaa
  • Náplň
  • 350 ml vyšlehané pařížské šlehačky

Příslušenství

  • Metla

Postup

  • 1.    Do nádoby vložte metlu.
  • 2.    Vložte 310 g mouky, 150 g cukru moučka, 150 g másla, 100 g ořechů, 1 žloutek, lžíce kakaa. 
  • 3.    Šlehejte 1 minutu/ rychlost 2.
  • 4.    Propracujte do spojení těsta v ruce.
  • 5.    Vzniklé těsto přendejte do uzavíratelné krabičky a dejte na 1 hodinu odležet do lednice.
  • 6.    Těsto rozválejte na tenký plát a obalte jím tenké kovové trubičky.
  • 7.    Přendejte spojem na plech a pečte na 180 ℃ do růžova.
  • 8.    Teplé stáhněte z trubiček.
  • 9.    Po vychladnutí plňte vyšlehanou pařížskou šlehačkou.
Ořechové trubičky s čokoládovým krémem