Kefírová buchta
6. úno
Leonardo 1 plech 50 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/kefirova-buchta/
Suroviny
- TĚSTO:
- 300 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 500 g kefíru
- 2 lžičky sody
- 2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 100 g másla
-
- POLEVA:
- 150 g moučkového cukru
- 80 g másla
- 2 lžičky kakaa
- 3 lžíce rumu (volitelné)
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte vejce a 200 g cukru.
- 2. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.
- 3. Přidejte 300 g hladké mouky, 500 g kefíru, 2 lžičky sody, 2 lžíce kakaa a 100 g másla.
- 4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
- 5. Těsto přendejte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
- 6. Pečte 30 minut / 180 ℃ .
- 7. Připravte si polevu.
- 8. Do čisté nádoby vložte míchací hák. Vložte 150 g moučkového cukru, 80 g másla a 2 lžíce kakaa. Aby se vám s polevou lépe pracovalo, můžete přidat i 3 lžíce rumu.
- 9. Zahřívejte 1 minutu / 60 ℃ / rychlost 2.
- 10. Přelijte polevou hotovou buchtu. Můžete posypat kakaovými boby.
Vyzkoušejte také
90 min 1 koláč (32 cm)