Kefírová buchta

Kefírová buchta

4 Stars
Kefírová buchta

Suroviny

  • TĚSTO:  
  • 300 g hladké mouky 
  • 200 g cukru 
  • 500 g kefíru 
  • 2 lžičky sody 
  • 2 lžíce kakaa 
  • 1 vejce 
  • 100 g másla 
  •  
  • POLEVA:
  • 150 g moučkového cukru 
  • 80 g másla 
  • 2 lžičky kakaa 
  • 3 lžíce rumu (volitelné) 

Příslušenství

  • míchací hák
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte vejce a 200 g cukru. 
  • 2. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4. 
  • 3. Přidejte 300 g hladké mouky, 500 g kefíru, 2 lžičky sody, 2 lžíce kakaa a 100 g másla. 
  • 4. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4. 
  • 5. Těsto přendejte na vymazaný a moukou vysypaný plech. 
  • 6. Pečte 30 minut / 180 ℃ . 
  • 7. Připravte si polevu. 
  • 8. Do čisté nádoby vložte míchací hák. Vložte 150 g moučkového cukru, 80 g másla a 2 lžíce kakaa. Aby se vám s polevou lépe pracovalo, můžete přidat i 3 lžíce rumu.  
  • 9. Zahřívejte 1 minutu / 60 ℃ / rychlost 2. 
  • 10. Přelijte polevou hotovou buchtu. Můžete posypat kakaovými boby. 
Kefírová buchta