Kmínový chléb

Kmínový chléb

4 Stars
Kmínový chléb

Suroviny

  • 500 g chlebové mouky 
  • 1 lžička soli 
  • 1 lžička kmínu 
  • dle chuti semínka 
  • KVÁSEK: 
  • 30 ml mléka 
  • 1 kostka droždí 
  • 1 lžička cukru 

Příslušenství

  • Metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. 
  • 2. Přidejte 30 ml mléka, 1 rozdrobenou kostku droždí a 1 lžičku cukru. 
  • 3. Šleháme 2-3 minuty / 37 ℃ / rychlost 2. 
  • 4. Nechte 10 minut vzejít kvásek. 
  • 5. Přidejte 500 g chlebové mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku kmínu, semínka dle chuti a šlehejte 2 minuty / rychlost 2. 
  • 6. Těsto přendejte na vál a dopracujte ručně, přikryjte a nechte 50-60 minut kynout. 
  • 7. Vytvarujte bochník a uprostřed nařízněte do kříže. Potřete vodou a posypte kmínem. 
  • 8. Pečte na pečícím papíře na 180 ℃ / 60-80 minut. 
Kmínový chléb