Kváskový mrkvový chléb

Kváskový mrkvový chléb

4 Stars
Kváskový mrkvový chléb

Suroviny

  • 120 g žitného rozkvasu v poměru 1:2:2
  • 350 g mrkvového pyré
  • 350 g pšeničné hladké mouky
  • 10 g soli
  • 10 g ovesných vloček jemně mletých 

Příslušenství

  • Metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. 
  • 2. Přidejte 350 g pšeničné hladké mouky a 350 g mrkvového pyré. Nechte 1 hodinu probíhat autolýzu.  
  • 3. Přidejte 120 g žitného rozkvasu 1:2:2, 10 g soli a 10 g ovesných vloček jemně mletých. 
  • 4. Šlehejte 30 sekund / rychlost 2. 
  • 5. Poté těsto ručně propracujte a dejte na 1 hodinu stranou. 
  • 6. Po hodině těsto několikrát přeložte a opět dejte na hodinu stranou. 
  • 7. Opakujte dvakrát. 
  • 8. Těsto smotejte do chleba a vložte do vysypané ošatky. 
  • 9. Zabalte chleba do sáčku a vložte na 10 hodin do lednice. 
  • 10. Hotový chleba přendejte do předehřátého litinového pekáče. 
  • 11. Pečte v předehřáté troubě na 250 ℃ / 50 minut. Pak stáhněte teplotu na 210 ℃ a pečte dalších 15 minut. 
Kváskový mrkvový chléb