Květákový krém

Květákový krém

4 Stars
Květákový krém

Suroviny

  • 1 ks cibule
  • 40 g másla
  • 500 g květáku 
  • 1 brambora na kostky
  • 1 l vody nebo vývaru
  • 1 zeleninový bujón
  • 150 ml smetany ke šlehání 
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl

Příslušenství

  • nože 
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.
  • 2. Vložte oloupanou cibuli, rozkrojenou na půlky.
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 40 g másla.
  • 5. Restujte 6 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 6. Přidejte 500 g květáku na růžičky, bramboru na kostičky, 1 l vody, sůl, pepř, bujon.
  • 7. Vařte 25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 8. Nalejte 150 ml smetany ke šlehání.
  • 9. Vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 2.
  • 10. Vyjměte míchací hák a vložte nože. 
  • 11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
  • 12. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
Květákový krém