Zeleninová krémová polévka

Zeleninová krémová polévka

4 Stars
Zeleninová krémová polévka

Suroviny

  • 750 ml zeleninového vývaru  
  • 1/2 cibule  
  • 1/3 pórku  
  • 150 g mrkve  
  • 100 g petržele  
  • 150 g celeru  
  • 4 růžičky brokolice  
  • 1 lžíce másla  
  • 1 lžíce olivového oleje  
  • hrst růžiček květáku  
  • 3 žampiony  
  • sůl, pepř dle chuti  
  • špetka muškátového oříšku  
  • 1 hrst zelené petrželky  
  • 3 lžíce smetany na vaření

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.  
  • 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.  
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 5. Přidejte 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje.  
  • 6. Restujte 4 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.  
  • 7. Přidejte 1/3 pórku, 150 g mrkve, 150 g celeru, 100 g petržele a 4 růžičky brokolice.  
  • 8. Zalijte 750 ml zeleninového vývaru a vařte 50 minut / 90 ℃ / rychlost 2.  
  • 9. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
  • 10. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.  
  • 11. Přidejte hrst růžiček květáku a na plátky nakrájené 3 žampiony.  
  • 12. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
  • 13. Vařte 6 minut / 90 ℃ / rychlost 2 do změknutí květáku.  
  • 14. Přidejte hrst nasekané petrželky, špetku muškátového oříšku a 3 lžíce smetany na vaření.  
  • 15. Dochuťte solí a pepřem.
Zeleninová krémová polévka