Zeleninová krémová polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 90 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/zeleninova-kremova-polevka/2/
Suroviny
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1/2 cibule
- 1/3 pórku
- 150 g mrkve
- 100 g petržele
- 150 g celeru
- 4 růžičky brokolice
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- hrst růžiček květáku
- 3 žampiony
- sůl, pepř dle chuti
- špetka muškátového oříšku
- 1 hrst zelené petrželky
- 3 lžíce smetany na vaření
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje.
- 6. Restujte 4 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 7. Přidejte 1/3 pórku, 150 g mrkve, 150 g celeru, 100 g petržele a 4 růžičky brokolice.
- 8. Zalijte 750 ml zeleninového vývaru a vařte 50 minut / 90 ℃ / rychlost 2.
- 9. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
- 10. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
- 11. Přidejte hrst růžiček květáku a na plátky nakrájené 3 žampiony.
- 12. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 13. Vařte 6 minut / 90 ℃ / rychlost 2 do změknutí květáku.
- 14. Přidejte hrst nasekané petrželky, špetku muškátového oříšku a 3 lžíce smetany na vaření.
- 15. Dochuťte solí a pepřem.