Makronky
6. úno
Leonardo 2 plechy 45 min https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/makronky/
Suroviny
- 160 g mandlové mouky
- 140 g moučkového cukru
- 130 g bílků
- 130 g cukru krupice (barvivo dle přání)
Postup
- 1. Do mixovací nádoby s noži vložte moučkový cukr a mandlovou mouku. Sekeje 10 sekund/rychlost 9. Směs přendejte stranou.
- 2. Do čisté nádoby vložte šlehací metlu, přidejte bílky a cukr krupice. Nahřívejte 2 minuty/50 ℃ /rychlost 1.
- 3. Po nahřátí vypněte teplotu a šlehejte 3 minuty/rychlost 3, aby se začal tvořit pevný sníh.
- 4. Zvýšte rychlost na 4 a šlehejte ještě 1–2 minuty, dokud nezískáte švýcarský sníh s pevnou konzistencí.
- 5. Do švýcarského sněhu ručně stěrkou zapracujte polovinu sypké směsi (moučkový cukr a mandlovou mouku), aby se všechny suroviny dobře spojily.
- 6. Přidejte zbývající polovinu sypkých ingrediencí a míchejte, dokud těsto nedosáhne konzistence podobné lávě – hladké, lesklé a mírně tekoucí.
- 7. Ihned přendejte těsto do cukrářského sáčku s cukrářskou špičkou o průměru 8 až 10 mm a stříkejte na pečicí podložku ve tvaru makronků.
- 8. Nechte makronky zaschnout před pečením (cca 15–30 minut), dokud nejsou na povrchu suché na dotek.
- 9. Pečte při teplotě 145 ℃ přibližně 15 minut.