Meruňková marmeláda
6. úno
Leonardo 8 sklenic 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/merunkova-marmelada/
Suroviny
- 1 kg vypeckovaných meruněk
- 500 g třtinového cukru
- 2 lžíce cukru
- 1 pektin 2:1
- 1 lžička kyseliny citrónové
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 kg vypeckovaných meruněk a 500 g třtinového cukru.
- 3. Vařte 15 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 4. V misce stranou dobře promíchejte 2 lžíce cukru krupice a 1 pektin.
- 5. Přidejte do nádoby a vařte 5 minut / 95 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 1 lžičku kyseliny citrónové a vařte 2 minuty / 95 ℃ / rychlost 2.
- 7. Pokud chcete jemnější strukturu, můžete meruňky rozsekat.
- 8. Hotovou marmeládu vložte do čistých sklenic a ihned uzavřete.
- 9. Pro lepší skladování lze vršek sklenice před uzavřením potřít alkoholem.