Meruňkové chutney
6. úno
Leonardo 6-8 sklenic 70 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/merunkove-chutney/
Suroviny
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého římského kmínu
- chilli dle chuti
- 1 kg vypeckovaných meruněk
- 70 g rozinek
- 220 ml jablečného octa
- 450 g třtinového cukru
- 1 lžička soli
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 2 oloupané a překrojené červené cibule a 2 stroužky česneku. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 3. Přidejte 4 lžíce slunečnicového oleje. Restujte 10 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 4. Přidejte 1/4 lžičky mletého kardamomu, 1 lžičku mletého koriandru, 1/4 lžičky mletého římského kmínu a chilli dle chuti.
- 5. Restujte 3 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 1 kg vypeckovaných a pokrájených meruněk.
- 7. Přidejte 70 g rozinek, 220 ml jablečného octa, 450 g třtinového cukru a 1 lžičku soli.
- 8. Vařte 20-25 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Hotové přendejte do sklenic a uzavřete. Skvěle se hodí k sýrům.