Miso polévka s hedvábným tofu
6. úno
Leonardo 4 porce 35 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/miso-polevka-s-hedvabnym-tofu/
Suroviny
- 4 lžíce miso pasty
- 700 ml zeleninového/rybího vývaru
- 1 lžíce mirinu
- 2 jarní cibulky
- 3 lžíce sušená řasa wakame nebo dle chuti
- 100 g zeleného chřestu
- 1/2 citronové trávy
- 350 g hedvábného tofu
- 2 lžičky pražených sezamových semínek na ozdobu
Postup
- 1. Do nádoby vložte hák.
- 2. Přidejte vývar, miso pastu a mirin.
- 3. Přiveďte k varu a vařte 100℃ / 8 minut/ rychlost 1.
- 4. Bílou část jarní cibulky nakrájejte na kolečka a přidejte do polévky.
- 5. Přidejte wakame řasu, kousky zeleného chřestu a citronovou trávu.
- 6. Vařte 100℃ / 5 minut / rychlost 1.
- 7. Vyjměte citronovou trávu a vypněte.
- 8. Do hlubokých misek rozdělte tofu, přelijte polévkou a ozdobte nakrájenými zelenými částmi cibulky.
- 9. Pokud máte rádi posypte praženým sezamem.