Miso polévka s hedvábným tofu

Miso polévka s hedvábným tofu

4 Stars
Miso polévka s hedvábným tofu

Suroviny

  • 4 lžíce miso pasty
  • 700 ml zeleninového/rybího vývaru
  • 1 lžíce mirinu
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce sušená řasa wakame nebo dle chuti
  • 100 g zeleného chřestu
  • 1/2 citronové trávy
  • 350 g hedvábného tofu 
  • 2 lžičky pražených sezamových semínek na ozdobu

Příslušenství

  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte hák.
  • 2. Přidejte vývar, miso pastu a mirin.
  • 3. Přiveďte k varu a vařte 100℃ / 8 minut/ rychlost 1.
  • 4. Bílou část jarní cibulky nakrájejte na kolečka a přidejte do polévky.
  • 5. Přidejte wakame řasu, kousky zeleného chřestu a citronovou trávu.
  • 6. Vařte 100℃ / 5 minut / rychlost 1. 
  • 7. Vyjměte citronovou trávu a vypněte.
  • 8. Do hlubokých misek rozdělte tofu, přelijte polévkou a ozdobte nakrájenými zelenými částmi cibulky.
  • 9. Pokud máte rádi posypte praženým sezamem.
Miso polévka s hedvábným tofu