Mléčný chléb

4 Stars
Mléčný chléb

Suroviny

  • 50 g másla
  • 300 g mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • 20 g cukru
  • 600 g polohrubé mouky
  • 1 ½ rovné čajové lžičky soli
  • 1 vejce, rozšlehané, na potření

Příslušenství

  • nože

Postup

  • 1. Do mixovací nádoby vložte nože.
  • 2. Přidejte máslo, mléko, čerstvé droždí, cukr a zahřejte 3 min/37℃ /rychlost 2.
  • 3. Přidejte mouku, sůl a zapracujte v těsto 1 min/ rychlost 2.
  • 4. Přendejte těsto do mísy, zakryjte potravinářskou fólií nebo vlhkou utěrkou a nechte kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  • 5. Do formy vyložené pečícím papírem přendejte vykynuté těsto.
  • 6. Nechte opět kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí . Mezitím si předehřejte troubu na 180℃ .
  • 7. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 180℃ 25-30 minut.
Mléčný chléb