Mléčný chléb
6. úno
Leonardo 1 chléb 45 min + 1 hod kynutí https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/mlecny-chleb/
Suroviny
- 50 g másla
- 300 g mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 20 g cukru
- 600 g polohrubé mouky
- 1 ½ rovné čajové lžičky soli
- 1 vejce, rozšlehané, na potření
Postup
- 1. Do mixovací nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte máslo, mléko, čerstvé droždí, cukr a zahřejte 3 min/37℃ /rychlost 2.
- 3. Přidejte mouku, sůl a zapracujte v těsto 1 min/ rychlost 2.
- 4. Přendejte těsto do mísy, zakryjte potravinářskou fólií nebo vlhkou utěrkou a nechte kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
- 5. Do formy vyložené pečícím papírem přendejte vykynuté těsto.
- 6. Nechte opět kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí . Mezitím si předehřejte troubu na 180℃ .
- 7. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 180℃ 25-30 minut.