Moravská paštika

Moravská paštika

4 Stars
Moravská paštika

Suroviny

  • 700 g vody             
  • 300 g hovězího masa (např. přední nebo kližky)                        
  • 500 g vepřového kolena, bez kosti                           
  • 150 g zeleniny - celer, mrkev, petržel 
  • 30 g cibule                    
  • 5 stroužků česneku    
  • bobkový list               
  • 20 g vegety            
  • černý pepř, celý pár kuliček                             
  • 0,25 čajové lžičky soli                                     
  • nové koření pár kuliček                             
  • 50 g staršího pečiva, namočeného ve vývaru 
  • 2 ks vejce                         
  • 300 g vývaru                    
  • 1 čajová lžička muškátového oříšku        
  • 1 čajová lžička mletého pepře

Příslušenství

  • varoma mísa

Postup

  • 1. Do mixovací mísy nalijte vodu.
  • 2. Nasaďte napařovací mísu a do ní vložte na malé kousky nakrájené hovězí i vepřové maso, zeleninu, cibuli, česnek a bobkový list. Přikryjte víkem a vařte na páře 60 min./stupeň 1.
  • 3. Po uvaření vylijte vodu z mixovací nádoby (ponechejte si ji jako vývar k namočení pečiva), vyndejte bobkový list a všechny ostatní suroviny, které jste připravovali v napařovacím košíku, vložte je do mixovací nádoby a sekejte 50 sek./rychlost č. 8.
  • 4. Přidejte zbylé suroviny a mixujte 1 min./rychlost č. 6.
  • 5. Hmotu vložte do předem vymaštěné a strouhankou vysypané formy.
  • 6. Pečte v troubě 1,5 hod./170-200℃ (teplota se odvíjí dle typu trouby).
Moravská paštika