Krkovice s mrkví a hráškem
6. úno
Leonardo 4 porce 125 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/krkovice-s-mrkvi-a-hraskem/
Suroviny
- 400 g krkovice
- 300 g mrkve
- 100 g mraženého hrášku
- 1 lžíce škrobu
- 400 ml vývaru
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 1 cibule
- 6 lžic olivového oleje
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a na půl překrojenou cibuli.
- 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte na kostky 2*2 cm nakrájených 400 g krkovice.
- 7. Restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 8. Zalijte 400 ml vývaru. Přidejte 1 bobkový list a 5 kuliček nového koření.
- 9. Vyjměte nástavec a vařte 60 minut / 100 ℃ bez nástavce.
- 10. Přeceďte omáčku a maso dejte stranou. Omáčku si nechte po ruce.
- 11. Do nádoby vložte míchací hák.
- 12. Přidejte 300 g oloupané a na kolečka nakrájené mrkve.
- 13. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 15 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
- 14. Přilijte omáčku, ale ponechejte si 100 ml omáčky stranou.
- 15. Ke 100 ml omáčky stranou přidejte 1 lžíci škrobu a rozmíchejte. Přidejte k omáčce.
- 16. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 17. Přidejte 100 g mraženého hrášku a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 18. Přidejte maso a podávejte.