Krkovice s mrkví a hráškem

Krkovice s mrkví a hráškem

4 Stars
Krkovice s mrkví a hráškem

Suroviny

  • 400 g krkovice
  • 300 g mrkve
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce škrobu
  • 400 ml vývaru
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 cibule
  • 6 lžic olivového oleje

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože.
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a na půl překrojenou cibuli.
  • 3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
  • 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 6. Přidejte na kostky 2*2 cm nakrájených 400 g krkovice.
  • 7. Restujte 5 minut / 100 ℃  / rychlost 1.
  • 8. Zalijte 400 ml vývaru. Přidejte 1 bobkový list a 5 kuliček nového koření.
  • 9. Vyjměte nástavec a vařte 60 minut / 100 ℃ bez nástavce.
  • 10. Přeceďte omáčku a maso dejte stranou. Omáčku si nechte po ruce.
  • 11. Do nádoby vložte míchací hák.
  • 12. Přidejte 300 g oloupané a na kolečka nakrájené mrkve.
  • 13. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 15 minut / 90 ℃ / rychlost 1.
  • 14. Přilijte omáčku, ale ponechejte si 100 ml omáčky stranou.
  • 15. Ke 100 ml omáčky stranou přidejte 1 lžíci škrobu a rozmíchejte. Přidejte k omáčce.
  • 16. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 17. Přidejte 100 g mraženého hrášku a vařte 5 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
  • 18. Přidejte maso a podávejte.
Krkovice s mrkví a hráškem