Hrachová kaše

Hrachová kaše

4 Stars
Hrachová kaše

Suroviny

  • 300 g půleného hrachu 
  • 400 ml vývaru 
  • 1 cibule 
  • 2 stroužky česneku 
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • majoránka dle chuti 
  • sůl dle chuti 
  • pepř dle chuti 
  • 1 bobkový list 
  • 4 plátky uzené krkovice

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože
  • hluboký parní koš

Postup

  • 1. Den předem si namočte hrách. 
  • 2. Do nádoby vložte nože a vložte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte olivový olej a prolisovaný česnek. 
  • 5. Restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 6. Přidejte hrách, 400 ml vývaru a koření. 
  • 7. Vařte 60 minut /100 ℃ / rychlost 1. 
  • 8. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou. 
  • 9. Do nádoby nalijte 1 litr vody. Zavřete parním košem a po signalizaci vložte plátky uzeného.  
  • 10. Vařte 5 minut / 100 ℃ . 
Hrachová kaše