Perníčky s čokoládovým mašlováním

Perníčky s čokoládovým mašlováním

4 Stars
Perníčky s čokoládovým mašlováním

Suroviny

  • TĚSTO:
  • 400 g hladké mouky
  • 80 g povoleného másla
  • 2 vejce
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 lžíce rozpuštěného medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička kakaa
  • NÁPLŇ:
  • 50 g kakaa
  • 120 ml vody

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 400 g hladké mouky, 80 g povoleného másla, 2 vejce, 140 g moučkového cukru, 2 lžíce rozpuštěného medu, 1 lžičku jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření a 1 lžičku kakaa.  
  • 3. Šlehejte 50 sekund / rychlost 1.  
  • 4. Těsto dopracujte ručně.  
  • 5. Těsto zabalte a dejte na 24 hodin chladit do lednice.  
  • 6. Vyválejte těsto, vykrojte perníčky a potřete je směsí z 50 g kakaa a 120 ml vody.  
  • 7. Pečte 13 minut / 170 ℃ .  
Perníčky s čokoládovým mašlováním