Brownies z bílé čokolády

Brownies z bílé čokolády

4 Stars
Brownies z bílé čokolády

Suroviny

  • 150 g bílé čokolády
  • 100 g másla
  • 50 g cukru
  • 2 vejce
  • 190 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 100 g peciček bílé čokolády (část lze nahradit ovocem nebo plátky mandlí)

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Ve vodní lázni rozpusťte 150 g bílé čokolády a 100 g másla. Nepřehřejte čokoládu.
  • 2. Po rozpuštění dejte stranou a vmíchejte 50 g cukru.
  • 3. Do nádoby vložte metlu.
  • 4. Přidejte 190 g hladké mouky, 1 lžičku jedlé sody a špetku soli.
  • 5. Vychladlou směs vlijte do nádoby a přidejte 2 rozšlehaná vejce.
  • 6. Šlehejte 30 sekund / rychlost 2.
  • 7. Přidejte 100 g peciček bílé čokolády (lze nahradit ovocem nebo plátky mandlí) a šlehejte 15 sekund / rychlost 1.
  • 8. Těsto rozetřete do malého plechu vyloženého pečícím papírem.
  • 9. Pečte 15-20 minut / 160 ℃ . Než budete krájet, nechte zcela vychladnout.
Brownies z bílé čokolády