Rafaelo buchta
6. úno
Leonardo 1 buchta 55 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/rafaelo-buchta/
Suroviny
- 2 vejce
- 1,5 hrnku moučkového cukru
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek vlažného mléka
- 1 hrnek kokosu
- 1 prášek do pečiva
- 1 šlehačka 33%
- špetka vanilky
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 2 vejce, špetku vanilky a 1 hrnek moučkového cukru.
- 3. Šlehejte 8 minut / rychlost 4.
- 4. Přidejte 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva a 1 hrnek vlažného mléka.
- 5. Šlehejte 1,5 minuty / rychlost 2.
- 6. Těsto vlijte do formy vyložené pečícím papírem.
- 7. V míse smíchejte 1 hrnek kokosu a 0,5 hrnku moučkového cukru.
- 8. Posypte na těsto a dejte péct na 180 ℃ , dokud špejle vytažená z těsta nepřestane lepit.
- 9. Upečenou buchtu ihned po vytažení zalijte smetanou 33% a dejte chladit. Lze polít i čokoládou.