Rukolová polévka
6. úno
Leonardo 4 porce 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/rukolova-polevka/
Suroviny
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 600 ml vývaru
- 200 ml smetany
- 2–3 hrsti rukoly
- sůl, pepř
- parmazán na ozdobení
Postup
- 1. Do nádoby vložte nože.
- 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
- 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
- 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
- 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 6. Přidejte 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 brambory na kostičky a 600 ml vývaru.
- 7. Přidejte sůl a pepř dle chuti.
- 8. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1.
- 9. Přidejte 2–3 hrsti rukoly a vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1.
- 10. Přidejte 200 ml smetany a vařte 1 minutu / 100 ℃ /rychlost 1.
- 11. Polévku podávejte posypanou parmazánem, nebo rozsekejte na hladký krém.