Rukolová polévka

Rukolová polévka

4 Stars
Rukolová polévka

Suroviny

  • 1 cibule 
  • 2 brambory 
  • 1 stroužek česneku 
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • 600 ml vývaru 
  • 200 ml smetany 
  • 2–3 hrsti rukoly 
  • sůl, pepř 
  • parmazán na ozdobení

Příslušenství

  • míchací hák
  • nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. 
  • 3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 6. Přidejte 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 brambory na kostičky a 600 ml vývaru. 
  • 7. Přidejte sůl a pepř dle chuti. 
  • 8. Vařte 20 minut / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 9. Přidejte 2–3 hrsti rukoly a vařte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 10. Přidejte 200 ml smetany a vařte 1 minutu / 100 ℃ /rychlost 1. 
  • 11. Polévku podávejte posypanou parmazánem, nebo rozsekejte na hladký krém.
Rukolová polévka