Rýžová kaše se švestkovým rozvarem
6. úno
Leonardo 1 miska 65 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/ryzova-kase-se-svestkovym-rozvarem/
Suroviny
- 100 g kulatozrnné rýže
- 600 ml mléka
- vanilkový lusk/vanilková tresť
- rýžový sirup na doslazení
Postup
- 1. Švestky vypeckujete a přepulte.
- 2. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte švestky s cukrem a kořením.
- 3. Vařte 20 minut / 100℃ / rychlost 1.
- 4. Pokud chcete jemnou strukturu, vyjměte koření, vložte sekací nástavec a sekejte 15s / rychlost 3.
- 5. Švestkový rozvar odložte stranou a nádobu umyjte.
- 6. Do nádoby vložte míchací hák.
- 7. Přidejte 100 g rýže, 600 ml mléka, vanilkový lusk a dle chuti doslaďte rýžovým sirupem.
- 8. Vařte 40minut / 95℃ / rychlost 1.
- 9. Podávejte se švestkovým přelivem.