Rýžová kaše se švestkovým rozvarem

Rýžová kaše se švestkovým rozvarem

4 Stars
Rýžová kaše se švestkovým rozvarem

Suroviny

  • 100 g kulatozrnné rýže
  • 600 ml mléka
  • vanilkový lusk/vanilková tresť 
  • rýžový sirup na doslazení

Příslušenství

  • nože
  • míchací hák

Postup

  • 1. Švestky vypeckujete a přepulte.
  • 2. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte švestky s cukrem a kořením.
  • 3. Vařte 20 minut / 100℃ / rychlost 1.
  • 4. Pokud chcete jemnou strukturu, vyjměte koření, vložte sekací nástavec a sekejte 15s / rychlost 3.
  • 5. Švestkový rozvar odložte stranou a nádobu umyjte. 
  • 6. Do nádoby vložte míchací hák. 
  • 7. Přidejte 100 g rýže, 600 ml mléka, vanilkový lusk a dle chuti doslaďte rýžovým sirupem. 
  • 8. Vařte 40minut / 95℃ / rychlost 1.
  • 9. Podávejte se švestkovým přelivem.
Rýžová kaše se švestkovým rozvarem