Šalamounova buchta

Šalamounova buchta

4 Stars
Šalamounova buchta

Suroviny

  • 300 g cukru krupice 
  • 250 ml smetany 
  • 250 g másla + 50 g másla na polevu 
  • 2 lžíce kakaa 
  • 1 prášek do pečiva 
  • 300 g polohrubé mouky 
  • 4 vejce 
  • 120 ml rumu 
  • 140 g strouhaného kokosu

Příslušenství

  • metla
  • stěrka

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 250 ml smetany, 250 g másla, 300 g cukru a 2 lžíce kakaa.  
  • 2. Zahřejte 1 minutu / 80 ℃ / rychlost 2. 
  • 3. Dejte stranou. 
  • 4. Do čisté nádoby vložte metlu. 
  • 5. Přidejte 4 bílky a šlehejte 5 minut / rychlost 4. 
  • 6. Dejte stranou. 
  • 7. Do nádoby vložte 300 g mouky, prášek do pečiva, 4 žloutky a vychladlou kakaovou směs. 
  • 8. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4. 
  • 9. Ručně opatrně vmíchejte sníh. 
  • 10. Vložte do vymazané a moukou vysypané formy. 
  • 11. Pečte 25 minut / 170 ℃ . 
  • 12. Ještě teplou potřete směsí povoleného másla a rumem. 
  • 13. Posypte kokosem.
Šalamounova buchta