Šalamounova buchta
6. úno
Leonardo 1 plech 45 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/salamounova-buchta/
Suroviny
- 300 g cukru krupice
- 250 ml smetany
- 250 g másla + 50 g másla na polevu
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 300 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 120 ml rumu
- 140 g strouhaného kokosu
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 250 ml smetany, 250 g másla, 300 g cukru a 2 lžíce kakaa.
- 2. Zahřejte 1 minutu / 80 ℃ / rychlost 2.
- 3. Dejte stranou.
- 4. Do čisté nádoby vložte metlu.
- 5. Přidejte 4 bílky a šlehejte 5 minut / rychlost 4.
- 6. Dejte stranou.
- 7. Do nádoby vložte 300 g mouky, prášek do pečiva, 4 žloutky a vychladlou kakaovou směs.
- 8. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
- 9. Ručně opatrně vmíchejte sníh.
- 10. Vložte do vymazané a moukou vysypané formy.
- 11. Pečte 25 minut / 170 ℃ .
- 12. Ještě teplou potřete směsí povoleného másla a rumem.
- 13. Posypte kokosem.