Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

4 Stars
Škvarkové pagáče

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g nadrobno posekaných škvarků
  • 2 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 15 g droždí
  • 4 lžíce plnotučného mléka
  • 1 vejce na potření

Příslušenství

  • míchací hák
  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 4 lžíce plnotučného mléka, 15 g droždí, 2 lžíce zakysané smetany a 2 rozšlehaná vejce.  
  • 3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.  
  • 4. Přidejte 200 g nadrobno posekaných škvarků a 300 g hladké mouky.  
  • 5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
  • 6. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.  
  • 7. Těsto vložte do nádoby a přikryjte. Nechte cca 1 hodinu kynout.  
  • 8. Vyválejte placku silnou cca 8 mm.  
  • 9. Vykrojte kolečka a vložte na plech vyložený pečicím papírem. 
  • 10. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 180 ℃ dozlatova.
Škvarkové pagáče