Slaný koláč se žampióny
6. úno
Leonardo 1 koláč 75 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/slany-kolac-se-zampiony/
Suroviny
- TĚSTO:
- 150 g hladké mouky
- 120 g povoleného másla
- 4 lžíce ledové vody
- špetka soli
- špetka moučkového cukru
- NÁPLŇ:
- 250 g žampiónů
- 100 g anglické slaniny
- 150 g čedaru
- 3 vejce
- 2 hrsti petrželky
- 100 ml smetany
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte 3 vejce, 100 ml smetany a nasekané 2 hrsti petrželky.
- 3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
- 4. Dejte stranou.
- 5. Do nádoby vložte metlu.
- 6. Přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.
- 7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
- 8. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.
- 9. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 ℃ .
- 10. Na upečený korpus dejte 100 g anglické slaniny, 250 g žampiónů nakrájených na plátky a zalijte smetanovou směsí.
- 11. Celý koláč posypte 150 g nastrouhaného čedaru.
- 12. Pečte 35 minut / 180 ℃ .