Slaný koláč se žampióny

Slaný koláč se žampióny

4 Stars
Slaný koláč se žampióny

Suroviny

  • TĚSTO:
  • 150 g hladké mouky
  • 120 g povoleného másla
  • 4 lžíce ledové vody
  • špetka soli
  • špetka moučkového cukru
  • NÁPLŇ:
  • 250 g žampiónů
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g čedaru
  • 3 vejce
  • 2 hrsti petrželky
  • 100 ml smetany
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte 3 vejce, 100 ml smetany a nasekané 2 hrsti petrželky.  
  • 3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 1.  
  • 4. Dejte stranou.  
  • 5. Do nádoby vložte metlu.  
  • 6. Přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.  
  • 7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.  
  • 8. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.  
  • 9. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 ℃ .  
  • 10. Na upečený korpus dejte 100 g anglické slaniny, 250 g žampiónů nakrájených na plátky a zalijte smetanovou směsí.  
  • 11. Celý koláč posypte 150 g nastrouhaného čedaru.  
  • 12. Pečte 35 minut / 180 ℃ .  
Slaný koláč se žampióny