Italský slaný koláč

Italský slaný koláč

4 Stars
Italský slaný koláč

Suroviny

  • TĚSTO:
  • 150 g hladké mouky
  • 120 g povoleného másla
  • 4 lžíce ledové vody
  • špetka soli
  • špetka moučkového cukru
  • NÁPLŇ:
  • 4 vejce
  • 100 ml smetany
  • 100 g sušené šunky
  • 2 mozzarelly
  • hrst sušených rajčat
  • hrst bazalky 
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Příslušenství

  • metla

Postup

  • 1. Do nádoby vložte metlu.  
  • 2. Přidejte nasekané 2 stroužky česneku, hrst sušených rajčat, 4 vejce, 100 ml smetany a hrst bazalky.  
  • 3. Šlehejte 15 sekund / rychlost 3.  
  • 4. Směs dejte stranou.  
  • 5. Do nádoby přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.  
  • 6. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.  
  • 7. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.  
  • 8. Poté těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 ℃ .  
  • 9. Na upečený korpus přidejte 2 mozzarelly nakrájené na plátky a 100 g sušené šunky.  
  • 10. Smetanovou směsí zalijte koláč a pečte 35 minut / 180 ℃ .  
Italský slaný koláč