Italský slaný koláč
6. úno
Leonardo 1 koláč 75 minut https://www.eta.cz/tadyjedoma/leonardo/italsky-slany-kolac/
Suroviny
- TĚSTO:
- 150 g hladké mouky
- 120 g povoleného másla
- 4 lžíce ledové vody
- špetka soli
- špetka moučkového cukru
- NÁPLŇ:
- 4 vejce
- 100 ml smetany
- 100 g sušené šunky
- 2 mozzarelly
- hrst sušených rajčat
- hrst bazalky
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
Postup
- 1. Do nádoby vložte metlu.
- 2. Přidejte nasekané 2 stroužky česneku, hrst sušených rajčat, 4 vejce, 100 ml smetany a hrst bazalky.
- 3. Šlehejte 15 sekund / rychlost 3.
- 4. Směs dejte stranou.
- 5. Do nádoby přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.
- 6. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
- 7. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.
- 8. Poté těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 ℃ .
- 9. Na upečený korpus přidejte 2 mozzarelly nakrájené na plátky a 100 g sušené šunky.
- 10. Smetanovou směsí zalijte koláč a pečte 35 minut / 180 ℃ .