Slávky na víně s petrželkou

Slávky na víně s petrželkou

4 Stars
Slávky na víně s petrželkou

Suroviny

  • 500 g očištěných slávek  
  • 2 šalotky  
  • 50 g másla  
  • 2 hrsti petrželky  
  • 200 ml vína  
  • 100 ml zeleninového vývaru  
  • 1 stroužek česneku  
  • sůl, pepř 

Příslušenství

  • Míchací hák 
  • Sestava pro vaření v páře 
  • Nože

Postup

  • 1. Do nádoby vložte nože. 
  • 2. Přidejte 2 oloupané šalotky a sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
  • 3. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
  • 4. Přidejte 50 g másla a restujte 8 minut / 100 ℃ / rychlost 2. 
  • 5. Přidejte na plátky pokrájený 1 stroužek česneku. 
  • 6. Restujte 2 minuty / 100 ℃ / rychlost 1. 
  • 7. Přidejte hrst petrželky, 200 ml vína a 100 ml zeleninového vývaru. 
  • 8. Připravte si 500 g slávek - proberte je a očistěte. 
  • 9. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře. 
  • 10. Po signalizaci vložte slávky a vařte v páře 10 minut. 
  • 12. Hotové slávky přendejte do nádoby a promíchejte s omáčkou. 
  • 13. Posypte zbylou hrstí petrželkou. 
Slávky na víně s petrželkou